Dags för ett "öl i glas" foto igen tycker jag. Drycken i glaset ovan är min Belgian Blond. Den första öl jag bryggde i min brygg-gryta. Inte så pjåkig va? Klar, bubblande och fin. Den smakar gott också. Jag har 1,5 back kvar av den här. Detta recept kommer jag brygga om och om igen. Jag kanske filar lite på det men på det stora hela så är det redan helgjutet.
3,7 kilo Pilsner malt
0,4 kilo vetemalt
0,5 kilo Carablond 20
4 dl strösocker 10
min innan kokslut
Mäskvatten 12 liter lakvatten ca 26 liter
Rast vid 50 grader 30
min
Rast vid 67 grader 60
min
Rast vid 76 grader 10
min
Humle:
10 gram Northern B 10,4% 60 min 13 IBU
20 gram Hallertauer 30 min 6 IBU
20 gram Hallertauer 10 min 2 IBU
Totalt: 21 IBU
Protaflock 20 min
Jäst: Safebrew wb06
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar