Ja så här såg 7an ut upphälld i glas. En helt vanlig lageröl. Inget speciellt egentligen. Knäckemackorna i bakgrunden är nog betydligt mer upphetsande i så fall. Två med gräddost och tre med vitlökskorv.
Klistrar in receptet också.
2 kg Pilsner
malt
0,3 kilo vetemalt
o,3 kg carapale
Rast 50 grader i 30 min
Rast 68 grader i 60 min
Rast 78 grader i 10 min.
Humle:
8 gram Magnum 60
min
10 gram Magnum 30
min
20 gram Saaz 10 min
10 gram Saaz
0 min
IBU: 53
halvt kryddmått Protafloc 15 min
Jäst:
Saflager W-34/70
Lite väl mycket beska för en lager. Det visste jag inte då. Räknade ut IBU för hand långt efteråt då jag lärt mig göra det. 7ans lager bryggde jag den 4 oktober. Mycket har jag lärt mig sedan dess vill jag tro.
Jag tycker nog kronan på ölen slår knäckemackorna ändå, i allafall dom med korv :) Den ser riktigt fin ut!
SvaraRaderaTackar tackar!
SvaraRaderaJo den ser himla fin ut det håller jag med om. smakade helt ok också. Jag kom bara inte på nåt roligt att skriva om den. Borde kanske lagt ut receptet på 7an för att på så sätt dryga ut inlägget. :)